به میزبانی دهستان سر فیروز آباد کرمانشاه،
دوره آموزشی مهارتی با موضوع پیشگیری از آنفلوآنزای طیور برگزار شد

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کرمانشاه، کارگاه آموزشی–مهارتی با محوریت پرورش طیور و پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا، 3خرداد ۱۴۰۳ در دهستان سرفیروزآباد برگزار شد. این برنامه با حضور ۲۰ نفر از مرغداران بومی و با هدف ارتقاء آگاهی در زمینه مدیریت بهداشت طیور برگزار گردید.
کارگاه با سخنرانی شراره فارغی آغاز شد که در آن به نقش پررنگ طیور در زندگی روزمره و اقتصاد خانوارهای روستایی اشاره شد. سپس قربانی به بررسی وضعیت مرغداریهای گوشتی صنعتی در منطقه پرداخت و نقش فعال زنان در پرورش مرغهای بومی را تشریح کرد.
در بخش دیگری از این نشست، یکی از مرغداران صنعتی روند کامل پرورش از جوجهریزی تا برداشت نهایی را همراه با جزئیاتی درباره تغذیه و داروهای مورد استفاده برای شرکتکنندگان توضیح داد.
محمد حیدری رئیخش بخش تحقیقاتی علوم دامی و محقق اصلی این دوره، در ادامه به تفصیل درباره علائم، مراحل و خطرات بیماری آنفلوآنزا در مرغداریها سخن گفت و هشدار داد که بیتوجهی به درمان بهموقع میتواند منجر به بروز برونشیت و تلفات بالا شود. ایشان همچنین به بیماریهای شایع دیگر مانند نیوکاسل پرداخت و بر لزوم مصرف کنترلشده آنتیبیوتیکها تأکید کرد.
حیدری یادآور شد که باقیماندن مواد دارویی در بدن طیور، سلامت مصرفکنندگان را به خطر میاندازد و وزن مناسب برای عرضه مرغ در بازار را کمتر از دو کیلوگرم اعلام کرد.
این برنامه آموزشی با مشارکت کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی دهستان سرفیروزآباد و با نظارت سرکار خانم گیتی فرجی، رئیس اداره آموزش و ترویج شهرستان کرمانشاه، برگزار شد. هدف از این کارگاه، افزایش دانش فنی مرغداران برای پیشگیری از بیماریها و ارتقاء کیفیت تولید گوشت مرغ در منطقه بود.