در موسسه تحقیقات خاک و آب کشور برگزار شد؛
دومین نشست تدوین دستورالعملهای تولید محصولات گواهیشده و ارگانیک

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، دومین جلسه تدوین دستورالعملهای تولید محصولات گواهیشده و ارگانیک با هدف ساماندهی فرآیند تدوین و ایجاد هماهنگی میان بخش های تحقیقاتی و اجرایی در سالن جلسات مدیریت این موسسه برگزار شد.
در این جلسه پیرامون نهاییسازی مفهوم و شاخصهای تعریف محصولات ارگانیک و گواهیشده و همچنین چارچوب تدوین دستورالعملهای تولید چهار محصول گواهیشده (کیوی، گیلاس، زیره سبز و آلو) و سه محصول ارگانیک (پسته، خرما و زعفران) بحث و تبادل نظر شد.
بر اساس تصمیم جلسه، مؤسسات تحقیقاتی موظف شدند فهرست نهایی همکاران تخصصی و نظرات اصلاحی خود را در کوتاهترین زمان ممکن به نمایندگان مؤسسه تحقیقات خاک و آب ارسال کنند. همچنین مقرر شد پس از تکمیل اعضای کارگروه، برای هر محصول یک نفر بهعنوان سرگروه تعیین شود تا ضمن جمعآوری اطلاعات از سایر همکاران، مسئولیت نهاییسازی پیشنویس دستورالعملها را بر عهده گیرد. نسخه نهایی نیز جهت بررسیهای فنی بیشتر به مؤسسه تحقیقات خاک و آب ارسال خواهد شد.
شایان ذکر است که تفاهمنامه تدوین دستورالعملهای تولید محصولات گواهیشده و ارگانیک از شهریورماه ۱۳۹۹ میان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بهعنوان مجری و دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی بهعنوان کارفرما منعقد گردید. این مسئولیت از سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی به موسسه تحقیقات خاک و آب منتقل شده و با مشارکت موسسات تحقیقاتی گیاهپزشکی، باغبانی، فنی و مهندسی کشاورزی، اصلاح و تهیه نهال و بذر و جنگل و مرتع بهعنوان اعضای کارگروه تخصصی در حال پیگیری است.
گفتنی است این نشست دوم مهرماه ۱۴۰۴، با حضور نماینده دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان بخش خصوصی و همچنین نمایندگان موسسات تحقیقاتی حوزههای خاک و آب، اصلاح و تهیه نهال و بذر، علوم باغبانی، جنگل و مرتع و گیاهپزشکی برگزار گردید.