کارکنان جهاد کشاورزی ایلام با اصول نگهداری مواد غذایی آشنا شدند
برگزاری دوره آموزشی «آشنایی با اصول و روشهای نگهداری مواد غذایی» در ایلام

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، دوره آموزشی «آشنایی با اصول و روشهای نگهداری مواد غذایی» ویژه کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام، با نظارت و اجرای اداره آموزش کارکنان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی برگزار شد.
در این دوره، کیانوش زرینکاویانی مدرس دوره، ضمن تشریح اهمیت آشنایی کارکنان با روشهای نوین نگهداری مواد غذایی گفت: «با توجه به نقش حیاتی کاهش ضایعات و افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی در امنیت غذایی و سلامت جامعه، آموزش این مباحث به کارکنان جهاد کشاورزی میتواند تأثیر مستقیمی بر افزایش بهرهوری بخش کشاورزی استان داشته باشد.»
وی افزود: «در این دوره مباحثی همچون شناخت عوامل فساد مواد غذایی، شیوههای نوین بستهبندی، استانداردهای بهداشتی، روشهای سنتی و مدرن نگهداری شامل انجماد، خشککردن و کنسروسازی، همچنین مدیریت ضایعات و کاهش هدررفت مواد غذایی ارائه شد که با استقبال و پرسشهای متعدد شرکتکنندگان همراه بود.»
همچنین احمد رحیمزاده معاون آموزشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ایلام، در حاشیه این دوره اظهار داشت: «نگهداری صحیح محصولات کشاورزی نقش کلیدی در اقتصاد خانوارهای کشاورز و تأمین امنیت غذایی استان دارد. به همین دلیل، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی برگزاری چنین دورههایی را در اولویت برنامههای آموزشی خود قرار داده است.»
وی با بیان اینکه آموزشهای کاربردی به کارکنان موجب انتقال بهتر دانش به بهرهبرداران خواهد شد، اضافه کرد: «مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی در نظر دارد این دورهها را بهصورت مستمر و در سطح شهرستانهای مختلف استان نیز اجرا کند تا گامی مؤثر در راستای توسعه پایدار و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی برداشته شود.»
این دوره با حضور جمعی از کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام برگزار و با استقبال شرکتکنندگان همراه شد. و مفاهیم مربوط به نگهداری و تکنیکهای رایج همچون پاستوریزاسیون، استریلیزاسیون، بلانچینگ، کاربرد سرما و خشک کردن مواد غذایی و همچنین تکنیکهای استفاده از اشعه و مواد نگهدارنده توسط مدرس دوره تشریح شد. روش تغلیظ کردن، پرتودهی، ماکرویو، دود دادن، سیلو کردن و اصول حاکم بر این روشها از جمله مواردی بود توسط کاویانی برای کارشناسان تشریح شد.