معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته مرکز ملی تحقیقات شوری خبر داد؛

تولید ۵ تا ۶ برابری علوفه در مقایسه با مزرعه در گلخانه‌های رها شده به دلیل شوری آب

۲۹ شهریور ۱۴۰۴ | ۰۷:۳۹ کد : ۲۶۴۷ اخبار مراکز
تعداد بازدید:۵۶
معاونت پژوهش، فناوری و انتقال یافته های مرکز ملی تحقیقات شوری، گلخانه‌های رها شده به دلیل شوری آب در استان یزد دارای پتانسیل بالایی می باشند و تولید علوفه در آن ها منجر به صرفه جویی ۳۵ تا ۷۰ درصدی مصرف آب در مقایسه با شرایط مزرعه خواهد شد.
تولید ۵ تا ۶ برابری علوفه در مقایسه با مزرعه در گلخانه‌های رها شده به دلیل شوری آب

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی تحقیقات شوری کشور، غلامحسن رنجبر معاون پژوهش، فناوری و انتقال یافته های مرکز در گفتگو با روابط عمومی این مرکز و در حاشیه برگزاری جلسه کمیته علمی فنی مرکز، از پتانسیل بالای گلخانه‌های رها شده به دلیل شوری آب به منظور تولید علوفه در سطح استان یزد خبر داد. غلامحسن رنجبر افزود؛ با توجه به نیاز شدید وارداتی به انواع نهاده‌های دامی مورد نیاز، استفاده از فضاهای خالی با هدف افزایش بهره وری از منابع، می‌تواند گام موثری در تامین نهاده های اساسی باشد. وی با بیان این که یکی از این راهکارها تولید علوفه در گلخانه می‌باشد، از وجود گلخانه‌های خالی قبال توجه در استان یزد خبر داد. رنجبر در ادامه گفت: در برخی شرایط مانند زمانی که گلخانه در فاصله بین دو کشت محصولات رایج گلخانه‌ای خالی بوده، یا در گلخانه‌هایی که به دلیل افزایش شوری آب، بهم خوردن تعادل عناصر غذایی و وجود عوامل بیماری‌زا، تولید گیاهان رایج گلخانه‌ای مانند گوجه فرنگی، خیار و فلفل در آنها اقتصادی نمی باشد،  تولید علوفه می تواند مد نظر قرار گرفته و منجر به افزایش درآمد و عملاً از چرخه تولید خارج و رها شده‌اند، می‌تواند نقش قابل توجهی در و درآمد بهره بردار شود. وی با بیان این که بررسی‌های انجام شده بر روی میزان تولید ارقام تجاری گیاهان علوفه‌ای رایج مانند سورگوم، ذرت، ارزن، تاج خروس، خلر، ماشک، چغندرعلوفه‌ای و گلرنگ در زیرساخت گلخانه‌های موجود در یزد با شوری آب 4 دسی‌زیمنس بر متر منجر به نتایج مثبتی شده است، از تولید 650 تن در هکتار علوفه سورگوم و به میزان 5 تا 6 برابر بیشتر از شرایط مزرعه در یک بازه یکساله و تولید چغندرعلوفه‌ای به میزان 200 تا 240 تن در هکتار در یک بازه 3 تا 4 ماهه خبر داد. وی افزود؛ در مقایسه با شرایط مزرعه‌ای میزان مصرف آب برای تولید به میزان 35 تا 70 درصد کاهش خواهد یافت و مزیت اقتصادی تولید علوفه در گلخانه زمانی خواهد بود که به هردلیل میزان تولید خیار و گوجه فرنگی در یک بازه یکساله در یک واحد 1000 متر مربعی کمتر از 17 تن باشد.

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای سازمان کلیک نمایید

 جهت دریافت اخبار در کانال ایتای مرکز کلیک نمایید

کلیدواژه‌ها: علوفه گلخانه

آخرین ویرایش۰۱ مهر ۱۴۰۴

اخبار مرتبط