دفتر آموزش کارکنان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول برگزار کرد؛
مدیریت تغذیه بهینه، کلید طلایی افزایش عملکرد و کیفیت چغندرقند

به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول، در راستای تحقق نیازسنجی آموزش کارکنان و ارتقای دانش تخصصی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان باتوجهبه اهمیت تغذیه چغندرقند در منطقه، دوره آموزشی "تغذیه چغندرقند" با تدریس سیدحسین محمودینژاددزفولی؛ عضو هیئتعلمی مرکز در روز سهشنبه مورخ 25 شهریور بهصورت وبیناری برگزار شد.
رئیس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول با استناد به آخرین یافتههای میدانی و پژوهشی، اصول دقیق نمونهبرداری خاک و گیاه، کوددهی بهینه بر اساس مراحل رشدی گیاه و توجه به حد کفایت عناصر در خاک و گیاه را تشریح و بر لزوم توجه به مدیریت علمی تغذیه برای جلوگیری از خسارات کیفی و کمی تأکید کرد.
محمودینژاد یک الگوی صحیح مصرف برای نیتروژن ارائه داد و خاطرنشان کرد: تخصیص ۲۰ درصد از کود نیتروژنی در مرحله سومین آبیاری، ۴۰ درصد در مرحله ۶-۴ برگی و ۴۰ درصد نهایی در مرحله ۱۲-۱۰ برگی، نیاز گیاه را در مراحل حساس رشد به بهترین شکل تأمین میکند.
این محقق خاک و آب هشدار داد: در میان عناصر کممصرف، کمبود عنصر بور (B) یکی از مخربترین کمبودها برای چغندرقند است که منجر به بروز عارضه "دلسیاهی" در ریشه میشود و چغندرقند شدیدترین واکنش را به کمبود این عنصر نشان میدهد.
وی در پایان توضیح داد: بهطورکلی، هر عاملی که باعث اختلال و کاهش در رشد گیاه شود، اعم از تنشهای خشکی، شوری یا کمبود سایر عناصر، منجر به افزایش تجمع سدیم و در نتیجه کاهش چشمگیر عیار قند (کیفیت) ریشه میشود.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید