معرفی

ایستگاه تحقیقات زیتون واقع در سرپلذهاب با سطحی حدود 25 هکتار می­ باشد. این ایستگاه از سال 1376 تاسیس شده است و تاکنون بیش از 20 پروژه تحقیقاتی بلندمدت زیتون در آن به انجام رسیده است که منجر به معرفی 4 رقم زیتون بومی برتر در کشور شده است. خوشبختانه رقم دیره در سال 1394 با متوسط عملکرد 6 تن در هکتار و متوسط وزن 10 گرم در سطح کشور و رقم مشکات به عنوان رقم دو منظوره در سال 1396 و در سال 1398 نیز رقم آوان و زاگرس در سال 1401معرفی شدند.

از دیگر یافته های مهم این ایستگاه تحقیقاتی احداث باغ مادری و سازگاری و معرفی 5 رقم سازگار به شرایط آب و هوایی استان برای مناطق غربی استان از قبیل کنسروالیا، آمیگدالولیا، سویلانا، مانزانیلا و زرد بوده است. علاوه بر آن در حال حاضر تحقیقات بلندمدت بر روی ژنوتیپ­ های بومی استان های کرمانشاه و ایلام در دست اجرا می ­باشد که امیدواریم منجر به معرفی ارقام جدیدی از زیتون در استان باشیم. در این ایستگاه همچنین بررسی سازگاری ارقام انجیر، پکان و نیز ارقام زودرس و میان رس هلو در دست اجرا می باشد. اکنون تعداد طرح های در دست اجرا در مورد ارقام زودرس هلو و آلو، پکان، انجیر و زیتون 8 فقره و مساحت زیر کشت باغ 8 هکتار می باشد. تا کنون 78 رقم و ژنوتیپ (46 ژنوتیپ و 32 رقم) در ایستگاه زیتون کشت شده و مورد ارزیابی قرار گرفته است که ارزیابی ارقام و ژنوتیپ های کشت شده ادامه دارد.

اين ناحيه داراي ميانگين دماي ساليانه هوای 19.4درجه سانتيگراد، ميانگين بارندگي ساليانه 504.6 ميليمتر و اقليم نيمه خشك مي باشد. رژيم حرارتي خاك ترميك (Thermic)  و رژيم رطوبتي خاك زريك (Xeric) تخمين زده شده است.

 مشخصات عمومي اين خاك ها شامل:

دامنه PH خاك: 2/7-9/7

قابليت هدايت الكتريكي عصاره گل اشباع:3/0 تا 3/1 دسي زيمنس بر متر

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0