به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه؛ کارگاه آموزشی حل مسئله در مزرعه طرح جهاد میدانی محققان برای جهش تولید با مشارکت مردم در شهرستان اسلامآباد غرب دهستان حمیل در ۱۵ مهرماه ۱۴۰۳ با حضور کشاورزان گندم کار،کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی حمیل، رئیس اداره آموزش و ترویج کشاورزی با تدریس شهریار ساسانی محقق معین بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات برگزار شد.
در این کارگاه آموزشی یک روزه از سوی محقق معین مرکز تحقیقات کرمانشاه به مشکلات کاشت گندم آبی اعم از مراحل آمادهسازی زمین، کاشت گندم آبی پائیزه، مراحل داشت مشتمل بر تغذیه، مبارزه با جوندگان، مدیریت آبیاری مزرعه در فصول پاییز و زمستان و ارقام گندم اشاره شد.
ساسانی در ابتدای جلسه به تشریح وضعیت جوی و آخرین پیشبینیهای بارندگی طی پاییز و زمستان سال زراعی پیش رو پرداخت و سناریوهای پیشبینی وضعیت هواشناسی را تشریح نمود. ایشان در ادامه بحث به ارقام گندم آبی مناسب منطقه حمیل و همچنین مراحل آماده سازی زمین، رعایت اصول کاشت مکانیزه، مقدار بذر مصرفی در هر هکتار و تراکم مناسب کشت در مزرعه، عمق مناسب کاشت، استفاده از کودهای پایه در هنگام کاشت و میزان مصرف آنها و همچنین آبیاری مزرعه پس از کاشت مکانیزه جهت تحقق تاریخ کاشت بهینه و اجتناب از خسارت سرمازدگی دیماه تا بهمن ماه اشاره نمود. وی در ادامه بحث به اهمیت مقوله مبارزه با جوندگان بهویژه موش و نحوه انجام این مهم پرداخت. نیم ساعت پایانی این کارگاه مختص پاسخدهی به پرسشهای فنی مطرح شده از سوی کشاورزان شرکتکننده در کارگاه اختصاص یافت.