معرفی و تاریخچه

به منظور توسعه و توانمندسازی سرمایه ­های انسانی بخش کشاورزی برای تحقق مأموریت ­های وزارت جهاد کشاورزی؛ به‌هنگام نمودن مهارت ­های شغلی، ارتقاء بهره­ وری، تسهیل فرآیند انتقال دانش و فناوری­ های نوین، توسعه ظرفیت ­های آموزش و ترویج کشاورزی مشارکتی تکثرگرا و استقرار شبکه مدیریت دانش و اطلاعات کشاورزی با هدف دستیابی به کشاورزی دانش­ محور، اهداف و وظایف زیر را برعهده دارد:

1- توسعه و توانمندسازی دانشی و مهارتی سرمایه ­های انسانی بخش کشاورزی

2- تسهیل فرآیند انتقال دانش و فنآوری­ های نوین به مخاطبان و فراگیران

3- توسعه و ارتقای مهارت­ های شغلی مخاطبان و فراگیران

4- توسعه مدیریت دانش و نظام اطلاع ­رسانی بخش کشاورزی

 

مرکز آموزش کشاورزی استان کرمانشاه» در سال 1331 با تاسیس دانشسرای کشاورزی و تحت نظر اداره فرهنگ و با هدف تربيت معلم براي مدرس روستايي در محل کنونی سپاه نبی اکرم (ص) تاسیس شد. در سال 1337 تربيت تكنسين ماهر درجه 2 به وظايف دانشسرای کشاورزی افزوده شد و عنوان «مركز آموزش كشاورزي» را براي آن برگزيدند تا اینکه دانشسرای کشاورزی از وزارت فرهنگ وقت جدا شده و به وزارت آموزش و پرورش و تعليمات حرفه ­اي منتقل شد و بالاخره در سال 1345 به وزارت كشاورزي و منابع طبيعي منتقل شد. در سال های آغازین جنگ تحمیلی ساختمان مركز آموزش كشاورزي كرمانشاه به سپاه پاسداران انقلاب اسلامي واگذار شد و هيئت واگذاري زمين، يكصد و چهار هكتار از اراضي قريه كليايي ماهيدشت را در اختيار مركز آموزش قرار داد. پس از واگذاري زمين، ايجاد ساختمان ها و تأسيسات در دو فاز طی سال­های 1361 تا 1367 و 1369 تا 1375 به انجام رسید که در نتیجه ساختمان مرکز آموزش کشاورزی کرمانشاه حاصل ادغام مرکز آموزش کشاورزی و مرکز آموزش جهادسازندگی شکل گرفت. «مرکز آموزش جهاد سازندگی کرمانشاه» که فعاليت خود را از سال 1361 در زمينه آموزش هاي عقيدتي و ضمن خدمت كاركنان آغاز نموده بود از سال 1365 اعزام همكاران به دوره­ هاي معادل، مأموريت آموزشي و بورس تحصيلي را نیز به عهده گرفت و به مرور  فعاليت­های آموزش در مقطع كارداني علمي كاربردي را نیز آغاز و در چند محل عمدتا استیجاری در شهر کرمانشاه فعالیت می نمود. مرکز آموزش جهادکشاورزی کرمانشاه که حاصل ادغام مراکز کشاورزی و جهادسازندگي کرمانشاه به علاوه مرکز آموزش کشاورزی سرپل ذهاب از سال 1383 فعالیت خود را با نام «مرکز آموزش جهادکشاورزی کرمانشاه» در قالب جدید در ماهیدشت ادامه داد.

 مرکز آموزش جهاد کشاورزی کرمانشاه دارای 19 باب کلاس، آزمایشگاه­ های: علوم، حشره­ شناسی، علوم زراعی، حفظ نباتات و گیاه شناسی و نیز کارگاه­های آموزشی: کامپیوتر، ماشین ­آلات کشاورزی می­ باشد و در زمینه آموزش کوتاه ­مدت کارکنان، آموزش بهره ­برداران بخش کشاورزی و آموزش دانش­ آموزان شاخه کار و دانش فعالیت دارد. 87 هکتار اراضی زراعی تولیدی که تماما تحت پوشش سیستم آبیاری قطره­ای می­ باشند،  13 هکتار فضای آموزشی، اداری، کتابخانه (با داشتن بیش از حدود 3300 عنوان کتاب)، فضای سبز، سالن آمفی تئاتر (با ظرفیت 224 نفر)، کارگاه­های ماشین ­آلات، سالن غذاخوری (با ظرفیت 350 نفر)، سالن ورزشی سرپوشیده و روباز، نمازخانه، 2 باب مهمانسرا، 2 باب خوابگاه­ (جمعا در 4 طبقه) و ... می­ باشد.

«جهاد کشاورزی سرپل­ذهاب» نیز که به عنوان یکی از مراکز تشکیل دهنده مرکز آموزش جهادکشاورزی در سال 1355 به عنوان مرکز آموزش کشاورزی سرپل ذهاب فعالیت خود را آغاز نمود در سال 1383 به ترکیب مرکز آموزش کشاورزی و جهادسازندگی کرمانشاه افزوده شد تا در محل سابق خود و زیر نظر مرکز آموزش کشاورزی کرمانشاه فعالیت نماید و در حال حاضر به نام پردیس سرپل ذهاب شناخته می شود. دارای 14 هکتار زمین زراعی می باشد، همچنین دارای مجموعه کلاس­ های آموزشی، سالن اجتماعات، نمازخانه، سالن ورزشی، آزمایشگاه،مهمان سرا، خوابگاه، سالن غذاخوری و ... بود که بر اثر زلزله سال کاملا تخریب و تنها ساختمان مهمانسرای آن قابلیت استفاده را دارد.

این مرکز به همراه پردیس سرپل ذهاب از سال 1379 تا سال 1396 قریب به 2000 نفر دانشجو در 15 رشته تحصیلی تکنولوژِی تولیدات زراعی، تکنولوژی گیاهپزشکی، تکنولوژی آبیاری، آبخیزداری، مرتعداری، تولید دانه های روغنی، مکانیزاسیون، امو تعاون، میوه های سردسیری و مدیریت تلفیقی آفات، تکنولوژی تولیدات باغی، تولید وپرورش سبزی وصیفی، تکثیر وپرورش آبزیان، گل وگیاه زینتی و تکثیر وپرورش آبزیان در مقاطع کاردانی و کارشناسی تحت نظر دانشگاه جامع علمی کاربردی فارغ التحصل داشته است. مرکز آموزش ماهیدشت در سه سال پیاپی90 تا 92 به عنوان مرکز آموزش علمی کاربردی برتر استان برگزیده شده است.

از سال 1397 و عدم پذیرش دانشجو، این مرکز و پردیس سرپل ذهاب در زمینه آموزش های رسمی (کاردانش و سنجش مهارت ویژه بزرگسالان)،  آموزش بهره برداران و آموزش کارکنان فعالیت دارد.

 

شرح وظایف

1- برنامه ریزی برای اجرای نظام جامع آموزش کارکنان دولت بر اساس سیاست های وزارت جهادکشاورزی.

2- تدوین نیاز های آموزشی برای بهینه سازی دانش، نگرش، مهارت و ارتقاء سطح تحصیلی کارکنان و اعضاء هیات علمی وزارت جهادکشاورزی.

3- برنامه ریزی در جهت بکارگیری و توسعه شیوه های نوین آموزشی به منظور افزایش فرصت ها، بهره وری و سرانه آموزشی.

4- برنامه ریزی برای ارتقای دانش، بهره وری و مهارتهای کارآفرینی کارکنان سازمان جهادکشاورزی.

5- برنامه ریزی آموزشی برای کمک به بهبود بکارگیری تکنولوژی های نوین در فرآیندهای اداری و مدیریتی وزارت جهاد کشاورزی

6- سنجش و ارزیابی اثر دوره های آموزشی کوتاه مدت براساس مدل های علمی، در سطح های واکنش، یادگیری، رفتار

7-  نظارت بر امور تحصیلی کارکنان در راستای اصلاح هرم نیروی انسانی وزارت جهاد کشاورزی.

8- اجرای ضوابط و آئین نامه های بهره مندی کارکنان از فرصتهای آموزشی داخل و خارج از کشور.

9- اجرای فرایند اعطای گواهینامه نوع دوم و بهره مندی از مزایای آن برای کارکنان وزارت.

10- شرکت در کمیسیون ها، سمینارها و جلسات مختلف حسب دستور و تهیه گزارش های مورد نیاز.

11- انجام سایر امور محول حسب مورد.

آقایی، برزو کارشناسی، مهندسی امور زراعی رئیس اداره آموزش های رسمی borzo.aghaei1394@gmail.com    

08338358121

 

 
جدیدیان، پیمان کارشناسی، مدیریت آموزشی کارشناس مسئول امتحانات      

08338358121

 

 
شامحمدی، جهانشا کارشناسی ارشد، زراعت و اصلاح نباتات رئیس اداره آموزش بهره برداران j.shamohammadi1970@gmail.com    

08338358121 

 
صفری، کیانوش دکتری تخصصی، فیزیولوژی گیاهان زراعی کارشناس مسئول تحقیقات کشاورزی

Ksafari1384@gmail.com

 

http://cv.areeo.ac.ir/ksafari https://scientometric.areeo.ac.ir/Kianoush_Safari

08338355458

کلانتری، مرتضی کارشناسی ارشد، تربیت بدنی کارشناس مسئول امور فرهنگی      

08338355458

08338358121

 
مطاعی، رحمان کارشناس، تولید دانه های روغنی کارشناس مسئول آموزش   Rahman.motaei1337@gmail.com      
جدول پخش دوره های مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه

6.1.15.0
گروه دورانV6.1.15.0